Volledig gerestaureerd voor winkelfunctie_1592
Het historisch pand aan de Kruisstraat 12 in het centrum van Meppel is volledig gerestaureerdMEPPEL - Na lange tijd in de steigers te hebben gestaan, is de witgepleisterde en gerestaureerde gevel zichtbaar.Het..

Pand Meppel geeft geheimen prijs_922
Meppel Nader onderzoek in het voormaligewoonhuis aan de Kruisstraat 12 in Meppel heeft interessante nieuwe vondsten opgeleverd. Bouwhistorici Hans Ladrak en Jan Battjes ontdekten schilderingen op de plafondbalken en bovendien grote..

Historisch pand in Meppel gerestaureerd_862
MEPPEL - Het historische pand aan de Kruisstraat 12 in Meppel wordt de komende maanden gerestaureerd. In het gebouw uit de zestiende eeuw moet detailhandel gaan komen.Eigenaar Jan Stellink wil het gebouw in het centrum van de stad..

Restauratie pand Kruisstraat 12_866
Onderzoek gaande over wederopbouw Schultehuis in MeppelMeppel Door de brand op vrijdag 4 mei ging de trapgevel van het 400 jaar oude Schultehuis aan de Kruisstraat 15 in Meppel verloren. Waardevolle elementen van het pand, waarvan..

Meppel - Het historische pand aan de Kruisstraat 12 in het centrum van Meppel wordt de komende maanden volledig gerestaureerd. Het zestiende-eeuwse pand deed tot voorkort dienst als studentenhuis, maar zal na een grootschalige..
Middeleeuwen in Meppel_923
'Huis Kruisstraat 12 is een uniek gebouw''Historicus Ladrak: Pand verdient zorgvuldige behandeling'Bouwhistoricus Hans Ladrak deed onderzoek naar het pand Kruisstraat 12 in Meppel. Het (voorheen) in..